måndag 9 maj 2016

Om att sänka kraven och sänka garden

Livet som tvåbarnföräldrar har inneburit en hel del förändringar för oss och det känns på sätt och vis som en större omställning än att få barn för första gången. Så är det säkert inte men eftersom vi är mitt uppe i det nu så känns det lite som det.

Vi pratar mycket om att vi måste sänka kraven på tex städning här hemma. Inte för att vi vill ha det stökigt men för att vi helt enkelt inte ska bli knäckta av allt plockande och damsugande. Visst kunde vi ha det lite stökigt innan men det går ändå inte att jämföra.

Den största skillnaden märks i att vi numera inte orkar bemöda oss med att städa innan vi får gäster. Vi skäms inte för att visa upp ett gigantiskt tvättberg, damtussar i vartenda hörn, räkningar som borde betalts förra veckan och känner oss helt enkelt ganska lyckade om vi för tillfället har rena kläder på oss. Men vet ni. Det gör inget! Eller alltså visst är det jobbigt att leva så här men samtidigt är det så skönt att känna att vi inte försöker visa upp någon form av fasad för våra gäster. Istället säger vi bara att "ursäkta röran, men det är så här vi har det just nu". Och det är så befriande. För det är som att vi tillåter oss att vara lite mer privata med våra gäster. Att de får se lite mer av oss.

När vi sänkte kraven så sänkte vi garden och börja bjuda på mer av oss själv. Vårat ostädade själva förvisso. Men det får vara okej för ett tag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varsågod - skriv några peppande ord!