tisdag 2 februari 2016

Husplaner

Jag såg att Blondinbella börjat riva runt i sin trädgård. Kratta löv och sånt. Det är naturligtvis en jättedålig januariaktivitet för trädgården som behöver vila på vintern. Men jag ler ändå lite inombords. För jag känner allt för väl igen den där känslan som kommer av att bli ny husägare och vilja fixa med precis allt på en och samma gång.
20150411-IMG_0413
Jag och Kristoffer har ju gått väldigt lugnt fram med både hus och trädgård men det beror snarare på någon form av handlingsförlamning/tidsbrist än att vi har tänkt smart och försökt "boa in oss" (som alla råd säger). Vi har massa planer för trädgården och huset som vi vill förverkliga men då vi varken har obegränsat med tid eller pengar så får det liksom ta den tid det tar. Många saker har tagit lite för lång tid (typ fixa klart vid dörren till tvättstugan där spacklet har spruckit upp hela tiden eller få upp gardiner) medan andra saker har gått helt i lagom takt (typ göra i ordning trädgårdslandet förra våren). Vi hade tidigare planer på att bygga in carporten för att få större hus men efter lite konsultation med bank och mäklare har vi lagt ner det projektet. En viktig sak som vi vill ta tag i är dock att bygga ett ordentligt (trädgårds)förråd därute. Vi har också pratat om att förlänga altanen och dela av vår gigantiska tvättstuga. Det första för att skapa en bättre grillplats och det senare för att utnyttja ytan bättre till förvaring.

Samtidigt är ju det här också ett hus som vi ser som ett "första-hus". Ett bra hus att börja med men knappast ett som vi ser oss bo i för resten av livet. Och då vill vi inte hålla på och fixa allt för mycket hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varsågod - skriv några peppande ord!