tisdag 22 september 2015

Öströö gård

I lördags var vi tillsammans med några kompisar på Öströö Fårfarm utanför Varberg/Tvååker. Det kändes helt okristligt långt att köra dit men det var absolut värt det. Varje gång jag kommer ner över de halländska fälten så får jag hemlängtan och vill flytta söderut. Jag vill bo nära öppna fält med utsikt. Men. Det var inte det jag skulle skriva om. Från Tvååker körde vi i alla fall på små vackra vägar omgärdade av alléer och bokskogar till vi kom fram till en öppning där Öströö gård vilade på mycket välskötta marker.
Öströö gård
Vi gick in med barnen (skiljer knappt två månader på Aaron och deras lille) i hagen så att de skulle få klappa på fåren. Men minst lika kul var förstås att få klättra fram och tillbaka över trappan som utgjorde ingången till fårens hage. (Extra kul för oss vuxna blev det dessutom sedan när vi fick reda på att de väntar sitt andra barn knappt två veckor efter oss. Alltid skoj med vänner som har barn i samma åldrar. Och alltid skoj att få reda på vänner som väntar barn.)
Öströö gård
Efter en alldeles lagom dos fårklappande gick vi in i hantverksbutiken. Måste varit världens lugnaste och tålmodigaste får förresten. Även om Aaron var jätteduktig på att klappa och inte skrämma så tänker jag att det är många barn som inte alls är på det sättet. Plus att det måste vara lite tröttsamt med massa barn som varje dag kommer och vill klappa, även om barnen är snälla.
Hemma hos familjen Larsson
I butiken hittade jag i alla fall en fårskinnspläd som vi köpte för dyra pengar. (Eller alltså nej den var väl inte dyr med tanke på arbetet bakom men det är fortfarande mycket pengar) Tanken var att Aaron skulle fått det när han var liten bebis men det blev liksom aldrig av så nu äntligen köpte jag det själv. Efter det satte vi oss under de stora träden och mumsade på picknickmaten som caféet erbjöd. Komplett med rödvitrutig duk och korg och allt. Lite för mycket getingar men annars väldigt trevligt.
Hemma hos familjen Larsson
Efter maten åkte vi för att titta på de talande stenarna men fick lite snopet vända då det stod en stor skogsmaskin och blockerade vägen. Jaha. Jaja. Men vi hämtade oss snabbt och åkte hem till våra vänner där vi spenderade resten av dagen och blev dessutom bjudna på fin fin kvällsmat i form av grillat lam och svamprisotto. Grymt bra dag alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varsågod - skriv några peppande ord!