torsdag 17 juli 2014

2014-07-17

Det är lätt att tro att saker och ting alltid har varit på ett visst sätt trots att tillvaron ständigt är i förändring. Därför tänkte jag skriva en liten uppdatering om saker som Aaron gör nu. Och nej det är kanske inte tal om något underbarn a la Blondinbellas lille 7,5månaders son (som av hennes texter att döma verkar kunna läsa långa romaner, bygga sandslott, alltid sover 19-07 oavsett plats och leker med sin egen iPad). Faktum är att när jag tänker på hennes sätt att skriva om sin son så framstår Aaron som en neandertalare som glatt stoppar allt nytt, gammalt, rent och smutsigt i munnen och som får trycksvärta över hela ansiktet av att "läsa" tidningen 
- men jag är ändå mäkta stolt över hans framsteg ;)
Juli i Sjötorp
Han sitter (nästan) helt på egen hand nu och blir bättre och bättre på att ta emot med händerna på sidorna även om det finns mycket spännande som lockar i närheten. Det är så härligt att se hur han koncentrerar sig på att få hela kroppen att göra som han vill. Ibland verkar han målmedveten och bestämd men många gånger ser han mest förvånad ut, oavsett om han uppnår sitt mål eller ej. 
Juli i Fägrilt
Han sover fortfarande dåligt. Somnar nästan bara i selen. Vagn och bil fungerar ibland men det är ofta inga långpass han gör. Det känns som att jag och Kristoffer ständigt leker sömndetektiver och vi analyserar fram och tillbaka varför något som fungerat tidigare plötligt inte gör det eller gläds de gånger allt oväntat och plötligt flyter på. 
Juli i Sjötorp
Han älskar att bada. Jag tror det hänger ihop med att han nu kan sitta i badet och plaska precis som han vill. De gånger han badar i en diskho hänger han girig över till den icke vattenfyllda delen och gör stora ögon när vattnet från hans del skvalpar över. Eller så testar han arm- och benmusklerna genom att dra sig upp i kranen till han står på ostadiga ben. 
Juli i Fägrilt
Han är ordentligt stark nu men verkar ändå inte det minsta sugen på att ställa sig upp och promenera iväg. (Tack och lov!) Fast det känns inte som att krypandet är allt för många veckor borta. Han är i alla fall duktig på att backa och rotera runt sig egen axel. 
Juli i Sjötorp
Han "pratar" otroligt mycket. Och är glad nästan jämt även om han inte direkt bryter ut i några rungande haha-skratt. Ofta gör han någon form av grymtande ljud så att jag tror att han tar i ändå från tårna för att bajsa men det verkar som att han helt enkelt gillar den typen av ljud. Lite konstigt men ganska roligt också. 
2014-06-27
Han är rätt bestämd med hur han vill ha saker och ting (vilket jag inbillar mig att många, typ alla, bebisar är). Han vill t.ex. helst hjälpa till med både händer och fötter då vi försöker ge honom något att dricka och blir det inte på hans sätt slår han helt sonika bort flaskan med vatten. Han tycker också om att dricka vatten från våra glas och är faktiskt riktigt duktig på det. Välling och ersättning vägrar han dock helt för tillfället. 

I sumarum kan det sammanfattas så här:

Aaron gillar
Bada i badkar eller diskho
Dricka vatten eller juice ur våra glas
De flesta fruktpuréer (vilket gör mig nöjd då jag har gjort egna puréer och frusit in)
Att bestämma
Bärselen
Att "prata" och "sjunga"
Läsa böcker (dvs vända, riva och suga på dem)
Att nysa - han blir superglad efter att han har nyst vilket såklart är helfestligt

Aaron gillar inte
Välling eller ersättning
Havregrynsgröt
Att somna själv
Sova länge
När det är för varmt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varsågod - skriv några peppande ord!