söndag 29 december 2013

Monstersamanfattning av 2013

God kväll. Nu när 2013 närmar sig sitt slut känns det rimligt att göra någon form av resumé över året som gick. Bäst att ta det i kronologisk ordning

Januari
Det var ordentligt kallt hela månaden men vi njöt ändå av iskalla vindar, skridskoåkning, besök i New Glarus och Milwaukee. Och dessutom kultiverade vi oss med lite konst och testade nya brunchställen.
Chazen Museum of ArtTenney parkMadison SourdoughSardine

Februari
Vintern höll kvar sitt järngrepp. Vi fortsatte äta gott - både egengjorda semlor och annan mat. Dessutom firarade vi min 28årsdag och frossade i tulpaner.
Lake MendotaLinas 28 årsdag

Mars
Äntligen fick vi lite Sverigebesök! Jag och Kristoffer försökte visa upp alla våra favoritställen i Madison. Dessutom besökte vi Chicago tillsammans. Efter Chicago var det dags för en ordentlig träbroresa i Pensylvania (Gettysburg, Harrisburg, Blue Ridge Mountains och Washington DC)
Vårvintermorgon20130315-IMG_682220130313-IMG_6606Washington DCGettysburg

April
Månaden började med att vi fick ett överraskande och mycket glatt besked som vi knappt vågade tro på. Sedan kom min lillebror på besök och fick hjälpa oss att laga bilen.
Gravid Johan på besök

Maj
Ännu mer besök! Den här gången av mamma och pappa. Nu började dessutom äntligen värmen återvända på riktigt. Vi gjorde ytterligare en kombinerad träinspirationsresa - den här gången till västkusten där vi spanade in San Fransisco, Portland och Seattle. Jag mådde mest illa hela tiden men vi klarade oss ganska bra ändå.
Mamma och pappa på besök San FranciscoSeattle

Juni
Med visst vemod, men mest glädje flyttade vi hem till Sverige igen. Vi firade farfars 80årsdag och kunde äntligen berätta den glada nyheten för alla. Och så fira midsommar i underbara Revesjö - taditionsenligt med regn såklart.
Farfars 80års kalasMidsommar 2013

Juli
Vi fick USA-besök i form av Paul och Becki som var på sin smekmånad. Vi semestrade i Sjötorp och Revesjö, gick på dop och fick dessutom lite besök från hufvudstaden.
Visit from Paul and Becki
Sommarfirande i SjötorpStockholmsbesökJosse och Nico på besökRevesjö

Augusti
Vi var på bröllopsfest på Brännö och plockade svamp i Sjötorp
Johan&Cias bröllopsfestSjötorp i augusti

September
Vi åkte till Solsidan för att njuta av sensommarvärmen och gjorde dumplings med farmor och farfar. En gjutar/njutarhelg blev det också på Torpet. Och så lite promenader i Botaniska där höstprakten började anas.
20130907-IMG_036920130908-IMG_0396Gjötarhelg på torpetGjötarhelg på torpetHöst i GöteborgHöst i Göteborg

Oktober
Kristoffer åkte till Las Vegas/Ely på konferans medan jag så smått började förbereda bebisens ankomst genom att vika tranor. Vi åkte till Sjötorp för att fira Kristoffer lite i efterhand. Men det största som hände den här månaden var naturligtvis att Kristoffer disputerade!
Sjötorphelg oktoberKristoffers disputation

November
Vi spande in mamma och pappas nya hus, gick på en fantastisk konsert och ordnade fruhippa (och svensexa). Och så tog vi avsked av en fantastisk person som gick ur tiden allt för många decennier för tidigt.
Fägriltthe BoxerLinaKristoffer637

December
Äntligen dags att börja julstöka! Det blev till att göra lussebullar, pepparkakor, köttbullar och egengjord korv såklart. Och så gick vi in i en märklig och oviss tid av att vänta, ta det lugnt, hoppas och vänta...
PepparkakshusKonsert i Örgryte Nya Kyrkagod jul

4 kommentarer:

 1. Va fint lina! Nu hoppas vi och håller tummarna för er! All lycka! Kramar

  SvaraRadera
 2. Du är helt fantastisk med att fota och skriva inspirerande kommentarer..
  Hoppas att 2014 kommer att bli lika fantastiskt...om inte ännu mer fantastiskt...(om detta är möjligt)...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack. Kristoffer ska dock ha all cred han också eftersom han står bakom en massa av bilderna :)

   Radera

Varsågod - skriv några peppande ord!